Veelgestelde vragen

Hoe eet je insecten?
Wij verkopen gevriesdroogde insecten die je gelijk kan eten als snack bijvoorbeeld. Verwijder bij sprinkhanen wel eerst de vleugels en poten die kunnen voor beschadiging en verstopping in je darmen zorgen. Je kunt gevriesdroogde insecten ook als onderdeel gebruiken in een zoete snack of maaltijd zoals een koekje of pannenkoeken.

Hoe gezond zijn ze?
Insecten bevatten veel goede voedingsstoffen, zoals eiwitten, (onverzadigd) vet, ijzer en vitamine B. De NVWA (Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit) adviseert niet meer dan 45 gram per keer te eten, dit is gebaseerd op onderzoek van de EFSA, de Europese voedselveiligheidsorganisatie. Insecten bevatten namelijk chitine in hun poten en skelet, en dat kan in grotere hoeveelheden klachten veroorzaken.

Wat zit er eigenlijk in insectenvlees?
Insectenvlees is te vergelijken met andere vleessoorten zoals varkensvlees en rundvlees. Het is rijk aan eiwitten. Sommige soorten bevatten relatief veel vet zoals de sprinkhaan (67%) en de meelworm (43%). Dat komt omdat insectenvlees lijkt op orgaanvlees, en dat is rijker aan vet en cholesterol dan de meeste gewone vleessoorten.

Zijn insecten een goede vleesvervanger?
Insecten zijn een goede vleesvervanger en bevatten voldoende ijzer en vitamine B1 of B12.

Zijn ze veilig om te eten?
De insecten die wij verkopen zijn veilig om te eten. Gevriesdroogde insecten kan je gelijk eten, andere dienen eerst verhit te worden.

Voor welke allergieën moet ik oppassen?
Mensen die een schaal- of schelpdieren allergie hebben of allergisch zijn voor huismijt kunnen ook allergisch zijn voor insecten.

Waar smaken insecten naar?
Iedereen zijn smaak is anders maar hier smaken de insecten bij benadering naar: Sprinkhanen hebben nootachtige smaak. Meelwormen smaken meer naar popcorn en Bufallo’s meer naar spek/bacon. Probeer het zelf!

Hoe en hoelang kan ik insecten bewaren?
Onze producten moeten in de originele verpakking bij kamertemperatuur bewaard worden. Na het openen van de verpakking adviseren wij de insecten binnen 2 weken te consumeren.

Voor welke allergieën moet ik oppassen?
Mensen die een schaal- of schelpdieren allergie hebben of allergisch zijn voor huismijt kunnen ook allergisch zijn voor insecten. Daarnaast bevatten insecten gluten.