Insectenijs proeven in Wageningen, een succes!

Hoe overtuig je mensen die wellicht als hun hele leven vlees eten om insecten te gaan eten? Met deze vraag houden we ons bij Tinyfoods erg bezig. Redenen om insecten aan het eetpatroon toe te voegen zijn er genoeg (zie voor meer info deze pagina) dus wat weerhoudt mensen er dan van om het te proberen? Het kan natuurlijk zo zijn dat het idee van geroosterde insecten sommige mensen nog afschrikt.

Wij van Tinyfoods begrijpen dit natuurlijk en doen we ons uiterste best om de stap naar het eten van insecten kleiner te maken. Het gebruik van insectenpoeder is hierbij ideaal: het is makkelijk te verwerken in diverse producten en het smaakt heerlijk!

Aangezien het zomer is kwamen we op het idee om een samenwerking aan te gaan met ijssalon ANTONIO uit Wageningen. Met ons krekelpoeder produceerde hij twee heerlijke ijssoorten:
– Insectenijs met caramel
– Insectenijs met honing

Om de drempel te verkleinen en mensen te informeren over het eten van insecten stonden we afgelopen zaterdag op de grote mark in Wageningen samen met Antonio om mensen gratis ons ijs te laten proeven. Ondanks het wisselvallige weer was het een groot succes! Er waren veel enthousiaste mensen die het ijs wel eens wilden proberen. Resource-redacteur Ronald van Drie was ook aanwezig om verslag te doen van de actie en probeer het ijs natuurlijk zelf ook (bekijk het artikel in de resource hier).

Bent u geen liefhebber van ijs maar wilt u wel eens producten met insecten proberen? Niet getreurd, Tinyfoods bereid nog veel meer producten met insecten. Producten met insecten die Tinyfoods al geproduceerd heeft:

  • Bitterballen
  • Brood
  • Hamburgers
  • Kroketten
  • Pannenkoeken
  • Smoothies

Mocht u interesse hebben om voor een partij of evenement producten te bestellen of heeft u andere vragen dan kunt u altijd contact opnemen via:

info@tinyfoods.nl

Of telefonisch:

06-24994335

Het Tinyfoods team